Forsvarets museer forvalter omfattende samlinger med historiske og moderne bøker, plansjer, tidsskrifter, brosjyrer, foto,  etc. som omhandler norsk  forsvarshistorie og Forsvaret i Norge gjennom tidene.

For at du som er interessert i militærhistorie skal kunne orientere deg om hva Forsvarets museer har og hvor vi har det, har vi laget denne bloggen. Bare deler av dokumentasjonen er registrert i bibliotekkatalogene. De historiske samlingene har ofte trykte eller håndskrevne kataloger som befinner seg på de forskjellige museene.

Du må henvende deg direkte til det museet som er oppført som eier av de forskjellige samlingene og lage en avtale før du får tilgang til dokumentasjonen.  Kontaktinformasjon og eventuelle åpningstider får du ved å klikke på museets navn som er oppført under lokalisering på hver post. Bare Forsvarsmuseet på Akershus og Marinemuseet i Horten har bibliotek med faste åpningstider, men også her må du ha en avtale for å få tak i dokumentasjon som står på magasin.

Deler av samlingene er fortsatt ikke beskrevet i bloggen. Beskrivelsene vil bli lagt ut etter hvert.

Hilsen

Mette Guderud og Unni Berge
Bibliotekarer ved Forsvarsmuseet

2 kommentar to “Om denne bloggen”

 1. Birger Says:

  Hei!

  Flott blogg!
  Kan dere endre lokasjon for RKTs reglements-arkiv til:
  Plassering: Forsvarets museer Gjenstandsavdelingen Dora (FM G/Dora)og e-post til dora2@start.no

  1. fmubib Says:

   Det får vi nok til på sikt. Vi legger ut alle DORA-arkivene når vi har fått en løsning på hvordan publikum kan få kontakt med dere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s